Artikler
juni 15, 2020

Vækstaktuelt 1. 2020

Af: Jens Jakob Larsen

Leder: Verden er foranderlig


DSC09910.jpg

Verden er foranderlig som aldrig før. Det samme gælder klimaet. Høståret 2018 var ekstremt tørt og magert, og 2019 bød på et flot høstresultat over middel, efterfulgt af et ekstremt vådt halvår. De store udsving i vejret påvirker vækstforholdene på godt og ondt og afføder betydelige variationer i hver marks indhold af makro- og mikronæringsstoffer – ikke mindst tilgængeligheden af disse.

Dette stiller store krav til landmanden, som kan drage nytte af tilgængelige data for præcist at vide, hvad der kræves for at vedligeholde og optimere jorden med korrekt tilførsel af NPK og mikronæringsstoffer.

I denne udgave af Vækstaktuelt præsenterer vi dig blandt andet for stærke beslutningsværktøjer til netop at sikre et godt kendskab til hver enkelt mark. Et af dem er Atfarm, som er en ny satellitbaseret tjeneste til præcisionsgødskning.

Med satellitfotos kan du løbende følge din marks biomasse og optimere kvælstoffordelingen efter udbytte eller protein med hjælp fra N-Sensor algoritmer og slutteligt generere tildelingskort til din spreder eller din smartphone - nemt og enkelt. 

Et andet værktøj til bestemmelse af markens N-behov er den nye version af N-Testeren, Yara N-Tester BT, som nu er bluetooth baseret. Denne blev taget i brug i Hvedekampen 2019 og var, med sine analyser og anbefalinger, med til at vinde slaget om største udbytte og en andenplads på nettoudbytte.

Endelig glæder vi os over at kunne præsentere dig for vores nye 4-punktsgaranti, som omfatter alle Yaras granulerede gødninger. Garantien er din sikkerhed for, at du med Yaras gødninger kan sprede præcist og effektivt på 36 meter, og at de deklarerede næringsstoffer er tilstede i hvert eneste gødningskorn. Dette hjælper dig med at vedligeholde og dyrke din jord på bæredygtig vis, med lavest muligt CO2 -aftryk.

Læs mere om alt dette og find inspiration til brug af stærke løsninger med NPK og mikronæringsstoffer i denne forårsudgave af magasinet.

God læselyst!

 

(Artiklen er redigeret i forhold til trykte udgave, Juni 2022)